startpagina | voor de bouw | de bouw | Smitt | 1915-1928 | Woittiez | jaren 70 | recent | renovaties

Recente eigenaren

Op 2 augustus 1984 wordt het pand verkocht aan Joannes Antonius Joseph Berk, bankemployé, en Yvonne Zwaantine Maria Meijers (overschrijving hypotheekkantoor Utrecht deel 4874 nr 49). Zij wonen er kort en verkopen op 1 december 1987 aan ir Johan Carel Schweig en Ine de Groot (verleden voor notaris H.J. Nagtglas in De Bilt, kadastraal sectie F no 2761, groot 8 aren 83 centiaren).

Het huis wordt in deze periode ook van binnen geheel wit geschilderd. De meeste ramen worden van dubbelglas voorzien en de eerder blank gebeitste hardhouten kozijnen worden blauw geschilderd, evenals vele andere elementen in en buiten het huis. In 1988 worden het platte dak en de schoorsteen gerenoveerd. Eind 1991 wordt de CV ketel vernieuwd en in 1996 ook de opbouw van de serre, door buurman aannemer Henk-Jan Yperlaan.

In 1997 wordt door projectontwikkelaar G.W. van de Grift uit Soest nieuwbouw gerealiseerd aan de Middellaan/Leyenseweg op het terrein van de oude fabriek van Smitt en de MAVO school. De bijbehorende garages en carports grensden o.a. aan Koppellaan 2. Er ontstaat dan gesteggel met de uitvoerder over het zomaar weghalen van de erfscheiding waarbij door Schweig nog naar de erfdienstbaarheid van 1928 wordt verwezen. Ook moet de preciese ligging van de erfgrens worden bepaald. Uiteindelijk ligt de erfgrens enige centimeters uit de muur van de garages. Spoorlaan 50 van Theo van Ling krijgt er in deze periode achter het huis een strookje grond bij, en bouwt daar een muur als erfscheiding met Koppellaan 2. Diens situatie achter wordt een stuk beter door de sloop van de fabriek, waarvan de muren aanzienlijk hoger waren. Die verbetering geldt ook voor Koppellaan 2.

In 2002 werd de badkamer door Henk-Jan Yperlaan geheel gerenoveerd.

Op 1 augustus 2005 gaat het pand over op dr ir Gerrit Bloothooft en Titia Brouwer (verleden voor notaris J. Ruijgh in Utrecht). In het voorjaar van 2006 wordt het huis grondig gerenoveerd door aannemer Martin van Ling. De hal, toilet en keuken worden opnieuw gestuct en vernieuwd, en er komt een tegelvloer, en alle boardeuren worden vervangen. Het pannendak wordt geheel vernieuwd, geisoleerd, van nieuwe goten voorzien in de oorspronkelijke stijl, er komen nieuwe boeiboorden, de gevellijsten worden vernieuwd en voorzien van waterborden, evenals de dakkapellen. Ook de makelaar en hanenbalk worden weer in ere hersteld. De kleurstelling wordt zwartgroen en ivoorwit voor het houtwerk en zijdewit voor het stucwerk. Eind 2007 wordt de garage gesloopt en komt er een nieuwe garage en werkplaats voor in de plaats, in de stijl van het huis.