Wadlopen op Ameland (1-4 juni 1990)


eerste bericht

PINKSTERWEEKEND OP AMELAND

3-5 juni 1990

Het is in deze regenachtige dagen misschien moeilijk voor te stellen maar over 4 maanden kan het al weer fantastisch zomerweer zijn. Daarom is het volgende plan geboren:

We organiseren voor alle fonetici, spraaktechnologen (studenten, AIO's, medewerkers etc.) en partners een weekend (of een dag) vol mogelijkheden om aktief, lui, maar vooral aangenaam bezig te zijn. Kortom, iedereen kan het onderstaande raamwerk naar eigen voorkeur invullen.

Omdat de aktieven gaan wadlopen zijn we afhankelijk van de getijden bij het kiezen van het weekend. Het blijkt dat dan toevallig het pinksterweekend heel geschikt is.

Wat is de bedoeling:

Zaterdag 10.00 begint een wadlooptocht naar Ameland. Het vertrekpunt is bij de veerhaven. Vervoer daarnaar toe kan geregeld worden per auto of per openbaar vervoer. De tocht duurt 4 uur plus nog een uur op het eiland. Degenen die het daarbij willen laten kunnen dus aan het eind van de middag weer terug met de veerboot.

Voor degenen die het leuk lijkt om het hele Pinsterweekend dan maar op Ameland te blijven kunnen we voor twee nachten overnachting regelen in een kampeerboerderij. Die groep gaat dus maandagmiddag weer terug en vermaakt zich twee dagen in de duinen en op het strand.

Dan hebben we nog lieden die het wadlopen niet zo zien zitten, maar die wel zin hebben in een paar dagen op een Waddeneiland. Die kunnen dus gewoon zaterdag met de veerboot naar Ameland gaan en dan rechtstreeks naar de overnachtingsplaats (en mogen ook de spullen van de blijvende wadlopers meenemen).

Dit zijn dan de plannen (we hebben nog niets geregeld). Juist voor het Pinsterweekend zullen we er snel bij moeten zijn (als we al niet te laat zijn) dus moeten we in ieder geval een globale indruk hebben van de belangstelling om snel te kunnen reserveren. Daarom hangt ervan nu een lijst op het prikbord van Fonetiek waarop je voorlopig kan intekenen voor het wadlopen naar en/of weekend op Ameland.

Mocht alles naar wens verlopen met de inschrijving en de reservering dan moet er een organisatiecomité gevormd worden voor het vervoer en de catering.

Sluitingstermijn van de voorlopige inschrijving: 6 februari.

Zegt het voort.

Gerrit/Wim/.....

Inschrijvingslijst
 
Wadlopen 2 juni Weekend op Ameland
1 Gerrit (vr,bus) 1 Gerrit Bloothooft (vr, +fiets, +eten) 
  2 Anne Bloothooft (vr, bus, +eten)

2 Wim (vr,fiets)

3 Wim  Huls (vr)
3 Els (vr,fiets) 4 Els (vr)
4 Warmolt (za, meerijden) 5 Warmolt Tonckens

5 Maaike (za, eigen auto + 3)

6 Maaike Wijnen (?)
6 Arjan 7 Arjan van Hessen
  8 Noortje Blaauw
7 Peter 9 Peter Pabon

8 Eldrid (za, OV)

10 Eldrid Bringmann (za, +tandem)
9 Paul (za, meerijden met Maaike) 11 Paul Dix (za, +fiets)
10 Sidonne (za, meerijden) 12 Sidonne Bos (za, + tandem)
11 Marc (za, meerijden) 13 Marc (za, + tandem)

12 Yvette (za, OV)

14 Yvette Smits (za, +tandem)
13 Marieke 15 Marieke ter Keurs
14 Gertjan (vr, bus) 16 Gertjan Vernooij (vr, +fiets, +eten)
15 Roelie (vr, bus) 17 Roelie Dijkstra (vr, +fiets, +eten)
  18 Marloes Vernooij (vr, bus, +eten)

16 Garmt

20 Garmt Boekholt
17 Germie 21 Germie
18 Margreet (vr, OV) 22 Margreet Sanders (vr, +fiets, +eten)
19 Alex (vr, OV) 23 Alex (vr, +fiets, +eten)
21 Evelien 24 Evelien
22 Willem M. (za, meerijden) 25 Willem Mevius (za, +fiets)
  26 Tirtsa Huiskamp
23 Wilma  
24 Wieke Eeftink (za, eigen auto +2a3)  
25 Loek (za, meerijden met Wieke)  
26 Irena Petrič (za, eigen auto +2)  

27 Klaas Pieter (za meerijden met Irena)

 
28 Sieb Nooteboom (za, eigen auto +2)  
29 Christiaan Nooteboom (za, meerijden met Sieb)  
30 DaniŰl  

tweede bericht

WADLOPEN EN/OF PINKSTERWEEKEND OP AMELAND

1-4 juni 1990

De belangrijkste reserveringen voor het weekend zijn gemaakt en dat ontlokte een zucht van verlichting want iedereen schijnt met Pinksteren op een Waddeneiland te willen zitten. Maar goed, het centraal comite heeft het volgende georganiseerd:

Vrijdag 1 juni

's ochtends vertrekt er een busje van de Trans waarin jullie alle spullen die op het eiland nodig zijn kwijt kunnen. Die spullen moeten dus uiterlijk om 10 uur op de Trans zijn. Dit busje gaat met de boot van 14.30 naar Ameland.

Van 1 juni tot en met 4 juni is een onderkomen voor 25 personen gereserveerd bij:

J. Groenewoud, Pietje Miedeweg 8, 9161 CK Hollum (05191-4462)

We hebben daar een gebouwtje voor ons alleen. Er moeten naast persoonlijke spullen ook slaapzak, bord, beker en bestek meegenomen worden, dus dat zegt iets over het voorzieningennivo. Er zijn grote pannen om te koken.

Het is zaterdag niet mogelijk om met het openbaar vervoer vanuit Utrecht op tijd in Holwerd te zijn. Naast autovervoer op zaterdag is het echter ook mogelijk om vrijdagmiddag of -avond naar Ameland te komen, in Hollum te overnachten en 's ochtends op een redelijk tijdstip weer met de boot naar Holwerd terug te gaan. Met het busje kunnen naast de bagage niet erg veel mensen mee vrijdag.

3 mogelijkheden:

Vertrek trein uit Utrecht: 14.22, 15.22, 16.18

Vertrek bus uit Leeuwarden:  16.40, 17.40, 18.40

Vertrek boot uit Holwerd: 17.30, 18.30, 19.30.

Vertrektijd boot Ameland-Holwerd zaterdagochtend: 8.30

Telefoon boot: 05191-2001 (info), 05191-6111 (reserveringen)

Degenen die met het busje kwamen kunnen 's middags alvast eten inslaan voor het weekend (in ieder geval voor vrijdagavond -ook degenen die dan arriveren -en zaterdag -tijdens het wadlopen-). De blijvers die niet wadlopen regelen zaterdag de verdere inkopen en staan zaterdag om 1 uur natuurlijk op de uitkijk (bij de Kooiplaats bij Buren).

Zaterdag 2 juni

Allen staan om 9.45 in restaurant Land en Zeezicht op de pier bij Holwerd (tel. 05197-1406). De tocht wordt georganiseerd door Dijkstra's wadlooptochten Pieterburen, Hoofdstraat 118, 9968 AH Pieterburen, tel. 05952-345.

Lees de bijlage om extra veel zin te krijgen en vergeet de opmerkingen over kleding en schoeisel niet!

De tocht is 20 km lang en duurt 4 uur (op Ameland 1 uur lopen). Dus tussen 2 en 3 uur 's middags moet het er op zitten. Degenen die zaterdag weer teruggaan kunnen de boot van 17.30 terug nemen (jammer, jammer).

De blijvers kunnen met de busdienst van het eiland, met ons eigen busje of met gehuurde fietsen naar Hollum gaan, dat helaas aan de andere kant van het eiland ligt. (Het lijkt me wel handig om toch zeker een aantal fietsen te huren).

Maandag 4 juni

Na nog twee dagen wind en water wijd en zijd zit het er helaas op. Het busje gaat maandag met de boot van 16.30 terug naar Holwerd. Het gaat dan ook goed met het openbaar vervoer: om 17.00 wordt Leeuwarden per bus bereikt, 17.16 gaat de trein en om 19.17 stopt die in Utrecht. Voor de volhouders: de laatste boot gaat om 18.30, 20.18 vertrekt de trein in Leeuwarden en om 22.13 ben je in Utrecht.

Ik zou het prettig vinden om ruim van te voren van iedereen te horen wat zijn/haar plannen zijn. Dat is belangrijk voor het aantal auto's dat zaterdag naar Holwerd rijdt en voor de opvang vrijdagavond.

De kosten

De reiskosten draagt ieder voor zich.

Het wadlopen kost â 22.50 (inclusief terugbootreis van â 6.50). Daar blijft het bij voor de lopers.

Een extra bootreis (vrijdag heen zaterdag terug) is â 13.-.

De overnachtingen kosten in totaal â 30.-.

De bagagebus wordt hoofdelijk omgeslagen over de blijvers.

Voor eten en drinken moet je â 25 per dag rekenen.

Totaal moet je rekenen op maximaal â 200 pp (reis, wadlopen, verblijf, eten).

Gerrit 20/2/90

derde bericht

WADLOPEN EN/OF PINKSTERWEEKEND OP AMELAND

1-4 juni 1990

We zitten alweer tussen Pasen en Pinksteren dus het wordt tijd om de organisatie van het wadloopweekend af te ronden. Daarom het volgende:

Vervoer

Op zaterdag 2 juni moeten we om 9.45 op de Veerdijk naar Ameland staan. In de vorige mededelingen zijn de vervoersmogelijkheden geschetst. Wat ik nu graag wil weten is wie er vrijdag al naar Ameland komen (om zaterdag met de ochtendboot weer naar de vaste wal te gaan). Voor die mensen kan voor avondeten, onbijt en lunch gezorgd worden. Opgeven dus bij Gerrit!

Zoals bekend vertrekt vrijdag om 10.00 de bagagebus van de Trans. Bagage plus Gertjan, Gerrit, Marloes en Anne gaan dan als eersten naar Ameland. Zorg dat je spullen er dan zijn (tenzij je vrijdag toch op eigen gelegenheid naar Ameland gaat).

Het vervoer op het eiland kan met de openbaar vervoer bus, per eigen bagagebus of met huurfietsen. Ik wil die fietsen eigenlijk het liefst van tevoren reserveren. De vraag is hoeveel. Fietsers dienen zich dus even te melden.

Eten

Ik wil het regelen van het eten graag delegeren. Vrijwilligers graag.

Vermaak

Het is leuk om op het eiland wat sport- en spelmateriaal te hebben. Wie regelt dat?

Tenslotte blijkt de kampeerboerderij niet in Hollum te staan (= woonplaats eigenaar) maar in Ballum: Zeeweg 2.

Laat even van je horen.

Gerrit

19-04-90

 

Aangepast 02-04-2009
Email